Onnea Rauman Lukko

Lukko on jääkiekon Suomen mestari vuosimallia 2021. Onnea Lukko! Onnea Rauma!

Kuten jokainen jääkiekkoa seuraava tietää tätä mestaruutta on odotettu Raumalla. Monella jo alkoi usko mennä. Monesti se on ollut niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Meillä perheessä on sellainen Lukko / Tepsi -taistelu: isäntä on Raumalta ja emäntä Turusta, joten tämän vuoden jääkiekkofinaali oli aika herkullinen.

Ihan hetkeksi palataan yhdentoista vuoden takaisiin tunnelmiin... kauteen 2009-2010. Lukko oli pelannut aivan loistavasti ollen sarjan kärkipaikoilla lähes koko kauden, kunnes… Lukkomaalivahti Petri Vehanen lähti kesken kauden KHL:ään. Siitä alkoi Lukon alamäki. Tps taasen oli pelanut aika surkeasti koko kauden ja juuri ja juuri pääsi säälipleijareihin. Lukon huippusuorituksista kuulimme perheessämme koko kauden, kunnes ratkaisupeli koittivat…

Tps pääsi kuin pääsikin säälipleijareista jatkoon ja kohtasi seuraavaksi Rauman Lukon. Herkullinen tilanne perheessämme. Kuinka ollakaan Tps voitti Lukon ja matkasi aina mestaruuteen asti. Silloin nuorimman poikamme ollessa tokaluokkalainen juhlimme Tepsin mestaruutta Tepsin lippu autosta ulkona liehuen. Tätä poika vieläkin nyt finaalisarjan aikana muisteli. Hienoja muistoja.

Tästä, keväästä 2010, on perheessämme saatu kuulla useasti tämän kevään aikana. Miten kävi silloin… ettei vain kävisi samallalailla.

Viime kaudella Lukko oli myös erittäin vahva mestariehdokas, mutta silloin korona vei Lukon mestaruuden, joten Lukon mestaruuttomuus sai jo surkuhupaisia piirteitä. Yli viidenkymmen vuoden odotus… ja sitten jolleivat muut voita Lukkoa, niin tulee korona. Itse asiassa meidän perheemme vanha, ehkä vähän höperö, pappa uskoi kivenkovaa (ja luulee varmaan vieläkin), että Lukko voitti mestaruuden viime keväänä. Hän luulee jostakin syystä, että SM -liiga julisti viime kaudella Lukon Suomen mestariksi, vaikka oikeestihan mestaruus jätettiin jakamatta koronan takia.

Mutta nyt vihdoin se tapahtui… vuosikymmenten odotus on ohi Lukko on Suomen mestari. Raumalaiset saavat vihdoin juhlia tai tuntea sen fiiliksen. Raumalaiset pikku pojat ja tytöt saavat kokea sen fiiliksen, minkä meidän pikku poika koki vuonna 2010. Raumalaisen kiekkofanien odotus on päättynyt. Tätä hetkeä monet raumalaiset ovat odottaneet koko ikänsä. Se näkyi siinä tunteitten purkauksessa, mitä todistettiin Rauman torilla. Fiilis oli epätodellinen. Nyt se tapahtui: Lukko on Suomen mestari. Kirous on voitettu.

Meidän kadulla on kolme taloa, kolme perhettä. Yksi ei seuraa lainkaan jääkiekkoa. Niin kuin sanottu meidän perhe on Lukko/Tepsi, mutta samoin on tämä toinen jääkiekkoa seuraava perhe, joten nyt voi sanoa, että meidän katu on sinikeltainen.

Lukko tuli, näytti ja voitti. Rehellisyyden nimissä täyttyy sanoa, että Lukko ja Rauma ansaitsi mestaruuden. Lukko oli parempi joukkue kaikilla mittareilla. Tepsi taisteli, mutta Lukko oli parempi. Vaikka tämä onkin totuus, niin tätä kuittailua kuullaan meidän perheessämme ehkä seuraavat kymmenen vuotta. Vaikka meidän katumme onkin nyt sinikeltainen, niin ehkä se on kuitenkin myös vähän mustavalkoinen.

ONNEA LUKKO! ONNEA RAUMA! Olette mestaruutenne ansainneet.

Halusimme tehdä nämä erikoispaidat ihan vain kunnoittaaksemme Lukon mestaruutta ja siksi että olemme onnellisia raumalaisten puolesta.

 

 

SINIKELTAINEN VOITTAA HUPPARI 2

LASTEN SINIKELTAINEN VOITTAA HUPPARI

SINIKELTAINEN VOITTAA T-PAITA

LASTEN SINIKELTAINEN VOITTAA T-PAITA

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published