Numeromania

 

Tiedäthän, kuinka tärkeä oma numero on pelaajalle?

Itse pelasin lähes koko peliurani samalla numerolla. Itseasiassa jopa keräsin tavaraa, jossa oli numero neljä. Tiedätkö, kun joskus oli sellaisia muovisia klipsuja bestseller -kirjojen kohdalla kirjakaupassa, mitkä kertoivat, onko kirja numero yksi… numero neljä jne. Siis kirjakaupassa sillä seinällä, jolla esitellään parhaiten myyvät kirjat. Nykyään ei ole. No, joka tapauksessa olihan minun sellainen klipsu numero neljä saatava. Taitaa se olla minulla vieläkin tallessa, vaikken tiedä, mitä minä sillä koskaan olen tehnyt. Pääasia oli, että se oli numero neljä… oma numero. Samoin, kun esim. uimahalleissa oli avaimen avaimenperässä kaapin numero… voi olla, että kaapissa numero neljä ei hetkeen ollut avaimenperää.

Oma pelinumero

Oma numero on jotenkin pyhä pelaajalle. Joskus voi joutua pelaamaan eri numerolla mennessään esim. uuteen joukkueeseen, mutta jos mahdollisuus tulee, niin numero vaihdetaan takaisin siihen omaan numeroon. Minulle kävi näin, kun aloin lopettamiseni jälkeen uudelleen pelaamaan salibandyä höntsäjoukkueessa. Itseasiassa en muista, minkä numeron sain mennessäni joukkueeseen, mutta muutaman kuukauden päästä sain oman numeroni… nelosen.

Joukkueessa pelasi muutamia tuttuja vuosien varrelta ja ns. joukkueenjohtajan hommia pelaamisen ohella hoisi lähes koko ikäni tuntemani peluri ja yllätys, yllätys hän pelasi numerolla neljä. Hän jostain syystä teki joukkueelle sellaisen kirjallisen kyselyn, jossa kyseltiin pelaajien tuntemuksia ja joukkueen ilmapiiriä. Yksi kysymys oli, että koetko, että sinua kiusataan joukkueessa. Siihen kysymykseen sitten huumorimielessä vastasin, että tämä ns. joukkueenjohtaja kiusaa minua, kun ei anna minulle pelinumeroa neljä. En tietenkään sitä tosissani sanonut. Mutta sitten tämä joukkueenjohtaja luettuaan vastaukseni totesi, että tietenkin minun täytyy saa numero neljä, koska olen koko ikäni sillä numerolla pelanut. Ja näin peli alkoi kulkemaan taas :)

Pakkomielle omasta pelinumerosta

Pelaajilla on ehkä jopa vähän pakkomielle omasta numerostaan. Teemu Selänne on aina pelannut numerolla 8, lukuunottamatta muutamia kausia Winnipeg Jetsissä, jolloin hän joutui pelaamaan numerolla 13. Tiedätkö, miksi Wayne Gretzky pelasi numerolla 99? Jääkiekkouransa alkuaikoina hän pelasi numerolla 9, mutta aloittaessaan ammattilaisuransa numero 9 oli varattu, joten 99 oli luonteva vaihtoehto. Numerosta 99 tulikin sitten ikooninen numero jääkiekossa.

Tiedätkö, että ringetteikoni RNK:n Petra Ojaranta pelasi uransa alussa numerolla 8. Miksi hän oli valinnut pelinumerokseen numeron 8? Ei, se ei ole oikea vastaus… jos mieleesi tuli, että koska Teemu Selänne pelasi numerolla 8. Itseasiassa, kun Ojaranta junnuna valitsi pelinumeroaan, Selänne ei ollut vielä tähti vaan aivan juniori itsekin. Ojaranta valitse pelinumerokseen 8, koska Turun Ringetessä hänen suuri idoli pelasi numerolla 8. Tämä Ojarannan idoli on sittemmin niittänyt mainetta Tepsin naisjääkiekkojoukkueen valmentajana ja primusmoottorina. Hän on tyttöhokin suuri kehittäjä Turussa. Nykyäänhän Ojaranta pelaa numerolla 88. Syy on sama kuin aikanaan Wayne Gretzkyllä.

Pelinumeron valinta

Miksi sitten pelaaja valitsee alussa tietyn numeron? Vai pystyykö pelaaja yleensäkään itse vaikuttamaan oman pelinumeroonsa? Kaikki eivät tietenkään pysty vaikuttamaan, minkä numeron saavat. Eivät kaikki voi pelata Teemu Selänteen numerolla 8 tai Kaapo Kakon numerolla 24. Usein pelaaja aloittaessaan pelaamaan saa jonkin numeron ja siitä tulee oma numero, johon sitten jotenkin samaistuu ja haluaa sillä pelata aina. Jotkut tietenkin pystyvät valitsemaan numeronsa ja yleensä valitaan oman idolinsa numero, jonkun tunnetun jääkiekkoilijan tai jalkapalloilijan numero tai vaikka sama numero, jolla oma isä tai äiti pelaa tai on pelanut.

Jos itse ei ole pelaaja, ei voi ymmärtää tätä numeron tärkeyttä pelaajalle. Pelaajan numeromania on vähän niin kuin henkimaailman juttuja. Totuushan on se, että on aivan sama, millä numerolla pelaa. Mutta pelaajalle se ei ole sama, oma numero on tärkeä.

Lahjaideoita omalla pelinumerolla

Ajattelimme, että pelaajaa tarvitsee tuotteita omalla numerollaan (ettei tarvitse uimahallin avaimenperiä viedä ;)). FourFanilla onkin nyt tuotteita pelaajan omalla numerolla. Löytyy pyyheitä, mukeja, vilttejä (torkkupeittoja), tyynyjä, koruja… Yllätä pelaajapoikasi tai -tyttösi ja anna hänelle lahjaksi oman lajin torkkupeitto omalla numerolla. Tuote omalla numerolla on mieleinen lahja jääkiekkoa pelaavalle pojalle tai -tytölle, säbätytölle tai -pojalle taikka futispojalle ja -tytölle… tai jos lapsesi pelaa koripalloa, lentopalloa, jenkkifutista tai käsipalloa.

Salibandy pyyhe pelaajan omalla numerolla

SALIBANDYPYYHE on loistava lahja säbäpelaajalle.

Salibandy tyynySALIBANDYTYYNY pelaajalle lahjaksi

HOXHOX! Jos ei löydy omasta lajistasi jotakin tuotetta pelaajan omalla numerolla niin, laita meille viestiä. Lisäämme sen kauppaamme, jotta voit tunnustaa lajia.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published