Pelibuffetin kestosuosikki: mokkapalat

Nyt, kun lähes kaikki harrastukset ovat pyörähtaneet vihdoin käyntiin, tulee ajankohtaiseksi taas tehdä muutama mokkapalapellillinen futisjunnujen buffettiin. Jokaiselle futismutsille on varmasti mokkapalat tuttu juttu ja niitä on tulllut väännettyä. Tietenkin futisfaijat niitä myös tekevät. Ja täytyy nyt myöntää, että en ole itse futismutsina tehnyt pellistäkään mokkapaloja. Meidän futisperheemme mokkapalakingi on ehdottomasti isä. Mutta tekee mokkapaloja sitten äiti tai isä, niin mokkapalat ovat jokaisen futisjunnujoukkueen leivontalistalla turnausbuffettiin.


Mokkapalat ovat varma hittituote pelibuffetissa. Ne maistuvat sekä vanhemmille että lapsille. Jokaisen futispelin alussa futisjunnumme sanoi, että äiti osta mokkapala valmiiksi, etteivät ne lopu kesken, niin syön sen sitten pelin jälkeen. Ensimmäisissä peleissä ajattelin, että juu, juu… ostan sen sitten pelin jälkeen… kyllä niitä riittää. Mutta muutaman pelin ja kiukkuisen pikku pojan pettymystä kuunneltuani opin, että kannattaa ostaa mokkapala jo ennen peliä. Ne menevät kuin kuumille kiville.

Mikäli et ole vielä itse mokkapaloja tehnyt, niin tässä helppo resepti:

mokkapalat turnaukseen

Perinteiset mokkapalat

200 g leivontamargariinia tai voita
4 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
Kuorrutus:
100 g sulatettua voita tai margariinia
n. 1 dl kylmää kahvia
7 ½ dl (450 g) tomusokeria
2–4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle: nonparelleja tai muita koristerakeita  

1. Sulata rasva ja nosta jäähtymään.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää sulatettu rasva.
4. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
5. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan.
6. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
7. Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.
8. Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi ja levitä jäähtyneen levyn pinnalle.

Koristele halutessasi esimerkiksi nonparelleilla.  

(Resepti: Marttajärjestö)

 

Vai oletko jo kokenut mokkapalamestari?

Mikäli mokkapaloja on tullut jo tehtyä kyllästymiseen saakka, niin vähän lisätwistiä mokkapaloihin saa niitä pikkaisen tuunaamalla. Nouse joukkueesi ”mokkapalojen kingiksi” ja vie turnausbuffettiin pätkis -mokkapalat. Ne saavat takuuvarmasti minttusuklaan ystävät rakastamaan niitä ja vastustajajoukkuekin taatusti ihastuu niihin.


Pätkis -mokkapalat

1 pss (140 g) Pätkis -suklaamakeispaloja
200 g voita tai margariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vanijasokeria
Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
4 rkl suolatettua voita tai margariinia
4 rkl vahvaa, kylmää kahvia
1 ½ rkl kaakaojauhetta
¼ tl piparminttuaromia
 
1. Hienonna suklaamakeiset. Sulata rasva kattilassa, lisää hienonnetut makeiset ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi joukkoon rasva-suklaaseos.
2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa ja kaada hieman jäähtyneen, kypsän pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle nonparellit.
4. Kun kuorrutus on kovettunut, leikkaa levy terävällä veitsellä neliön muotoisiksi paloiksi. Koristele pätkismokkapalat nonparelleilla tai  haluamallasi tavalla.
 
(Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.)

Oletko sinä mokkapala queen vai mokkapalakingi?

Mokkapala queen t-paita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOKKAPALA QUEEN T-PAITA

 

MOKKAPALAKINGI T-PAITA

MOKKAPALAKINGI T-PAITA

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista